Tech Nieuws
Ford laat auto’s over twee jaar draaien op Android

Ford laat auto’s over twee jaar draaien op Android

Een interessante ontwikkeling in de samenwerking tussen Ford en Google. De twee bedrijven gaan een uitgebreid partnerschap aan. Nieuwe Ford-modellen zullen vanaf 2023 draaien op Android, jawel, het besturingssysteem. Hiermee kun je verschillende handige toevoegingen verwachten.

Ford op Android
Ford heeft samen met Google bekend gemaakt dat het een uitgebreid partnerschap aangaat. Vanaf 2023 zullen Ford-modellen voorzien worden van Android. Hierbij gaat het niet alleen om het infotainmentscherm, maar juist ook de auto zelf. Door de auto op dit besturingssysteem te laten draaien, kunnen de bezitters van de auto’s handige functies gebruiken. Zo moet het mogelijk zijn om te communiceren met de auto via de Google Assistent en is uiteraard ook Google Maps aanwezig. Verder kunnen via de Google Play Store apps geïnstalleerd worden in de auto. Ford zal ook gebruik maken van Google Cloud voor verschillende toepassingen.

Ford laat weten dat Android de basis vormt voor nieuwe diensten. De verbonden ervaring in de voertuigen moet op deze manier naar een hoger niveau getild worden. Ford en Google laten hierover het volgende weten;

Ford en Google hebben een gedeelde visie: plezierige, veiligere en efficiëntere verbonden voertuigervaringen aanbieden, die speciaal ontwikkeld zijn om afleiding van de bestuurder tot een minimum te beperken en klanten altijd de nieuwste technologie te bieden via over-the-air-updates. Vanaf 2023 profiteren Ford- en Lincoln*-klanten wereldwijd van unieke digitale ervaringen, geïmplementeerd in het Android-besturingssysteem en met ingebouwde Google apps en services, waaronder kaart- en spraaktechnologie van wereldklasse:

met Google Assistant kunnen bestuurders de ogen op de weg en de handen aan het stuur houden en via spraaksturing opdrachten laten uitvoeren;

met Google Maps als de primaire navigatiedienst bereiken bestuurders hun bestemming sneller met realtime verkeersinformatie, automatische herberekening van de route, rijstrookaanwijzingen en meer;

met Google Play hebben chauffeurs toegang tot hun favoriete apps om naar muziek, podcasts, audioboeken en meer te luisteren; deze apps zijn geoptimaliseerd en geïntegreerd voor gebruik in de auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *