Tech Nieuws
Efficiënt verpakkingsmateriaal produceren

Efficiënt verpakkingsmateriaal produceren

Binnen fabrieken is het een essentieel onderdeel dat de productieprocessen zo efficiënt mogelijk verlopen. Hier valt bijvoorbeeld onder dat de producten snel en in grote hoeveelheden kunnen worden geproduceerd. Daarnaast is het vaak gewenst dat de productie geautomatiseerd verloopt en de kans op fouten (daardoor) minimaal is. Een techniek die veel wordt ingezet om op efficiënte wijze kunststof producten te vervaardigen, is door middel van spuitgieten.

Snel grote hoeveelheden

Spuitgieten wordt altijd gedaan door middel van een matrijs. Stel dat je een bakje wil laten maken voor het verpakken van voedsel, heeft de matrijs van binnen de vorm van dit bakje. De kunststof wordt onder hoge druk in de matrijs gespoten. Vervolgens koelt het af, waardoor het uithardt in de vorm van de matrijs. Dit gebeurt enorm snel, waardoor je op efficiënte wijze veel bakjes achter elkaar kunt produceren.

Oog op het proces

Naast dat de producten snel kunnen worden gemaakt, kan dit gehele proces geautomatiseerd verlopen. Hierdoor kan er secuur te werk worden gegaan en is er weinig kans op foutjes. Deze techniek is altijd van A tot Z in beheer van de spuitgieter, waardoor er goed overzicht kan worden gehouden op de verschillende fasen van het proces en kan er eventueel worden bijgesteld waar nodig. Zo kan er bijvoorbeeld zicht worden gehouden op het energieverbruik van de machines en kun je het minderen waar nodig. Zo kun je met kleine stapjes rekening houden met het milieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *