Tuin
Op zoek naar een beukenhaag?

Op zoek naar een beukenhaag?

Een beukenhaag kopen ? Een beukenhaag is ontzettend populair in Nederland. Het is namelijk een goede aanvulling voor je tuin.  Een beukenhaag geeft privacy en levert een prachtige sfeer in je pand. Dit komt onder andere door de lichtgroene bladeren en takken. Voordeel van de beukenhaag is dat hij niet snel ziek wordt. Ook zijn deze bomen niet beweeglijk. Hierdoor kunnen ze gaan groeien in de vorm die je wilt dat ze aannemen. Het is belangrijk om rekening te houden met een beukenhaag van goede kwaliteit.

Wat is het verschil tussen een beukenhaag en de haagbeuk?

In een beukenhaag zitten veel meer bladeren in de struiken. Deze staan over het algemeen minder dicht op elkaar dan bij haagbeuken. Daarbij is de bladafwerking van een beukenhaag meestal wat aan de grove kant. Bij een haagbeuk heb je meer gevoel voor structuur terwijl de bladeren van een haagbeuk iets langer zijn en meer doorschijnend zijn. Het verschil tussen de twee soorten is duidelijk te zien. 

Het onderhoud van een beukenhaag

Een beukenhaag is minder gevoelig voor ziektes en kwaliteitsverlies dan bijvoorbeeld eiken, maar moet natuurlijk wel onderhouden worden. Het is belangrijk om de haag regelmatig te snoeien. Deze bomen groeien over het algemeen erg traag. Dit maakt het nog mooier en ook beter onderhouden. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste snoeischaar hebt en er voor zorgt dat je door de takken heen kan snoeien. Vooral bij dikker wordende beuken zou je dit in de gaten moeten houden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *